V.42 (41+0)
Publicerat den

Sista gången jag skriver om en ny vecka denna gravidet, yay! Att gå över en vecka (kommer säkert gå över hela denna också) har varit väldigt påfrestande för kropp och psyke. Mest psyket skulle jag vilja säga.

 

Förra veckan bröt jag ihop två gånger och bara stört grät för att jag var så orolig. Tänkte hela tiden på att jag tyckte att Dantes rörelsemönster har ändrats sig och var jag verkligen säker på att jag känt av honom idag osv. Sen blev det inte bättre av att jag hela tiden försökt känna av om förlossningen är på G eller inte. Jesper har varit där och tröstat mig fast jag inte riktigt klarat av att förklara varför jag varit så ledsen.

 

Vi var på MVC idag och då började jag gråta igen när jag pratade om att jag varit orolig. Då fick jag fram det för Jesper också, varför. Jag är ingen van gråtare och dålig på att berätta när det är något så det har inte varit lätt för honom. Men nu när han vet så känns det mycket bättre, för oss båda.

 

Barnmorskan skällde lite snällt på mig och sa att jag måste höra av mig om jag känner så igen för att jag ska inte behöva gå och oroa mig. Att dom finns ju där för oss. Vilket jag lovade att göra.

Efter att fått lyssna på Dantes hjärta som lät precis som det skulle så tror jag att alla celler i kroppen blev lugna. Och ett stort plus är att skitungen nu ligger med huvudet där det ska vara, underbart, det förklarar också det onda trycket jag haft i underlivet den senaste tiden. Vi har fått ett datum för igångsättningen också vilket känns skönt och jag tror inte att han tänker kommer före det, men vi får se.

 

Blev ett väldigt långt inlägg men det kändes som att det behövdes. Skönt att skriva av sig lite.V.41 (40+0)
Publicerat den

Önskar jag slapp skriva om en ny gravidetetsvecka men tyvärr så. Jag väntar fruktansvärt otåligt på att känna eller se något tecken på att det är dags. Tänker på det konstant så jag kommer säkert bli galen. Vill bara att han ska komma nu, nu, NU!

Jag känner att jag skulle kunna sova hela dagarna nu. Vilar mycket, men saker måste bli gjorda hemma också. Sen så har jag börjat få så himla mycket halsbränna, super obehagligt, får inga surauppstötningar som tur är. 


Magen har inte sjunkit ner något, ser fortfarande ut som en fotboll...

BF.
Publicerat den

Idag är det mammas födelsedag (som vi firade igår på deras brygga), Norges nationaldag och Dantes BF. Drömde i natt att han hade kommit och att amningen inte funkade, vi bodde dessutom i källaren där Jesper jobbade. Men det verkar som att gossen inte tänker komma idag.

Kroppen visar inte heller några tecken på att det är dags. Har haft som jättesvag mensvärk lite från och till, flera timmar mellan. Men i dag har jag inte känt något alls. Börjar bli ganska otålig på att träffa pojken som sparkar runt där inne.

 

 

Vad alla gissade på babyshowern. Snart har två datum passerat. Ett är omöjligt att det blir då det garanterat kommer bli en maj bebis och om mormor har rätt så kommer det vara som att trycka ut en boll, haha.

 

 
Warm Sand.
Publicerat den

Lazy day delux! Jag och Jesper hade tänkt tvätta och ha oss men tror att vädret gjorde oss lata. Så vi har bara hängt i soffan vilket inte är helt fel en regnig dag.

Vi var på föräldrakurs igår igen. Handlade mest om amning, visste det mest men fick flera bra tips på att få det att funka. Vi pratade också om vad en partners roll blir då och det var typ allt hushållsjobb, jag klagar inte, haha.

Kommer inte vara några problem för Jesper, han behöver bara bättra på sitt självförtroende när det kommer till matlagningen, vilket han är bättre på än vad han tror.

 

Målade naglarna fint, tänkte att man får passa nu. Blev bra för engångsskull, sen diskade jag några timmar senare och det lossna. I-landsproblem, men ändå. Målade tånaglarna också och det är som en timme på gymmet när man har en gravidmage kan jag berätta.

 

Warm Sand från H&M, kostar en 10 så kanske inte så märkligt att det lossnar.

 V.40 (39+0)
Publicerat den

BF på söndag då MEN jag är väldigt säker på att jag kommer att gå över. Skulle inte förvåna mig om jag kommer behöva bli igångsatt till och med. För jag har verkligen inte känt av något. Han kommer när han kommer, jag njuter av att kunna tänka att i Maj kommer jag bli mamma. 

Inget nytt med mig. Har väldigt ont i ljumskarna vilket gör det svårt att få upp benen i soffan och att gå långt. Det påverkar sömnen också då jag vaknar av att det gör ont när jag väder på mig. 

Var till MVC idag också. Ninni följde med, vilket var kul. Blev ett snabbt besök, för allt såg bra ut. Dante ligger inte helt rätt fortfarande med inget som oroar, dom på förlossningen kommer bara behöva ha lite extra koll typ. 
Sen så bokade vi en ny tid om två veckor om det behövs. Förhoppningsvis inte. 

Bristningarna på sidan har blivit djupare (?), men dom blekar med tiden. Föräldrakurs.
Publicerat den

Idag var jag och Jesper på föräldrakurs eller vad man ska kalla det. Vi pratade om förlossningens olika stadium, smärtlindring och ens partners roll under förlossningen. Även om det inte var något nytt för mig vi prata om så var det kul, har en väldigt rolig grupp med föräldrar.

 

Nu på kvällen har Lucas varit här ett tag och räknat matte med sin privatlärare. Men efteråt satt han och jag i soffan, kolla på tv, åt brownie och prata en massa. Alltid kul för det är inte lika ofta man får chansen att göra det med honom längre. Man är ju upptagen med sitt eget så viktigt att ta tillvara på stunderna man får.
 
Men nu har han åkt hem. Jag är helt slut (ingen powernap idag) och ska gosa ner mig i soffan med en chai latte och vänta på att Jesper kommer hem.
 
Mumsigt te jag fick på babyshowern.
 
 V.39 (38+0)
Publicerat den

Ny ”tjockis” bild uppe då. Fast tror jag inte att magen växer så mycket mer nu, svårt att se i så fall. Just nu händer det inte så mycket nytt med mig. Tror att det är sömnen som påverkas mest. Ibland har jag nätter där jag vaknar mitt i och inte kan somna om på en timme och bara ligger vaken. Ibland så sover jag så pass bra att jag vaknar att jag är kissnödig men orkar inte gå upp för det ens och somnar om, men då vaknar jag mycket tidigare sen.

 

Kroppen känns ganska tung neråt nu, bästa sättet att beskriva det på är att hela underlivet värker och ibland har jag svårt att ens lyfta upp benen i soffan, haha.  Är väldigt smidig…

Värst är det om jag har gått mycket. Men idag var jag på en promenad med mamma och hennes valpar och det känns faktiskt bra. Somnade dock i soffan en stund efteråt.

 

Såg förresten i min kalender att jag inte hade tänkt gå på mammaledighet fören nu i Maj. Att det var planen från början. Vet inte hur jag trodde att jag skulle orka det. Tackar gudarna för gravidpenning!

 

Håret växer som ogräs nu så har redan mycket utväxt... :(

 Baby shower.
Publicerat den

Igår blev jag överraskad med en baby shower av mina nära och kära. Blev så pass överraskad att jag inte fattade att det var för mig först, så stod som ett fån ett ganska bra tag, haha.

 

Dom hade gjort jättegoda snittar och bakat jättegoda cupcakes, kakor och en morotskaka. Var i sån pass sockerkoma efter att äta kvällsmat inte var speciellt lockande. Vi satt och fikade och så fick jag öppna en massa presenter. Fick en massa fint- allt från leksaker till kläder till Dante.

 

Efteråt så målade alla baby bodies med textilpennor. Superfina/roliga motiv blev det. Alla skrev ner och gissade vad Dantes vikt, längd och födelsedatum kommer att bli på dom också. Ska bli kul att se vem som kommer närmast. Kommer att spara alla bodies sen så att man kan visa Dante när han bli äldre.

 

Det var verkligen en jättehärlig dag! Är så himla tacksam och när jag tänker tillbaka på dagen så får jag ett stort leende på läpparna. Tack igen alla som var inblandade!

 

Önskar jag tog mer bilder på allt men var så inne i stunden.