Riskorn.
Publicerat den

Gick extra tidigt idag när jag och Dante skulle till BVC för att vara på säkra sidan. Men han var så himla snäll i vagnen så vi kom ner på stan i god tid, så vi hann med att köpa en present till kusin Evelinn och posta ett brev. Han satt bara där så fint i vagnen och spana.
På BVC så fick vi veta att Dante nu är 69,5cm och väger 7,290. Hans viktkurva börjar gå ner så vi ska börja ge honom gröt nu, bygga upp det långsamt så att han vid 6mån äter en måltid gröt om dagen.
Sen fick han två sprutor som han tog jättebra, gnällde inte ens 1min sammanlagt. Duktig kille man har. Trodde det skulle bli skrik och gap hela vägen hem men han somna direkt, så blev en härlig höstpromenad hem.
 
Nu på kvällen upptäckte vi Dantes första riktiga riskorn i munnen! Blir tokig av att han växer så fort och nu ploppar det fram tänder i munnen. Längtar inte tills han bits, den dagen den sorgen...
 
 Första gången.
Publicerat den

Idag tog jag en promenad själv för första gången sen Dante kom till världen. Blev en vända till affären så tog drygt 30min men ändå. Trodde att det skulle vara svårare att lämna honom själv med Jesper men det gick fint. Koncentrerade mig på musiken i öronen och traska på så det gick utan några ångestattacker. Sen litar jag på Jesper till 100%, han är ju hans pappa liksom. 

Till kvällsmat gjorde jag grön curry gryta med kyckling, ananas, massa grönsaker till mig och bönpasta som jag testa för första gången. Var riktigt gott, dyrt så kommer nog inte köpas för ofta. 

Dante när jag gjorde massage på honom, tror att han gillat- en kort stund. 

Bara mys.
Publicerat den

Idag så myser vi bara här hemma. Jesper är ledig idag för han ska jobba hela helgen, tex 12-22:15 i morgon, verkligen hela långa dagen. Då får man passa på att mysa när man kan.
Här hemma är vi väldigt mycket för att kolla på serier när vi chillar i soffan. Men tyvärr så kollar vi genom dom fort och har inget att kolla på för tillfället. Ingen så har något bra tips? Gärna något utan blod och äckliga saker, vill kunna kolla när vi äter. Längtar tills vi kan sitta med bordet med Dante, inbillar mig att desse i-lands problem kommer försvinna då.
 Små segrar.
Publicerat den

Just nu ligger Dante och sover i vagnen.  Vi gick och hämta ett paket på affären och på vägen tillbaka somna han, kämpa emot lite men det var bara att ge nappen så somna han. Seger!

Dante har börjar halv sitta... typ. Han sitter som en gorillabebis, det ända jag kan komma på att jämföra det med. Han ser så lycklig ut när han lyckas balensera själv några sekunder. 
En helt annan sak är att Dante har vägrat äta från den högra bröstet så pass mycket att jag misstänker att det är mindre mjölk där nu. Märkligt att man kan vara så söt och besvärlig samtidigt. Tiden går fort.
Publicerat den

I går var jag på BVC med Dante. Första gången vi var på det nya stället och damen vi fick träffa var jättetrevlig, Dante verkade tycka detsamma för Gud vad han smajla åt henne. 
Dante är nu 68,5cm och väger 7080gram. Han växer nästan för fort tycker jag. Det går liksom upp för en att han inte kommer vara ens lilla bebis för alltid, att tiden han blir ett "barn" faktiskt kommer komma.
Efter BVC gick vi och köpte mössa och väntar till plutten. Hans huvud är så stort så alla gamla mössor åkte av. 
Sen mötte vi upp Jesper för att ta en härlig promenad hem.  ...
Publicerat den

Ehem... ja, här har det varit tyst länge. Väldigt länge. Fått önskemål om att ändra på det (Ninni som inte orkar göra skolarbete...) så ta och försöka skriva lite mer, för det är väl nu när jag är mammaledig jag borde passa på.
Dock får vi se om jag har något att skriva om då mina dagar ser typ likadana ut.
Dante växer så att det knakar och lär sig nytt mest hela tiden. Trodde aldrig att det skulle bli så spännande att följa ett barns utveckling som det är. På torsdag ska vi till det nya BVC vi bytt till då det andra låg så långt bort, skulle ta minst en timme att gå. Hoppas att dom är lika trevliga där, vi får se.
Nu tycker plutten inte att det roligt längre att mamma skriver. Ska se till att det inte blir lika långt mellan uppdateringarna nu. Svejs!